Welk werk past bij mij? Ontdek je motivatie!

Wil je (eindelijk) helderheid over welk werk nu echt bij je past?

Met een motivatieprofiel verhelder je in korte tijd welke kwaliteiten en vaardigheden je het liefst inzet, in welke werkomgeving je het best gedijt en wat je nodig hebt om goed te functioneren.

Aanpak: In drie gesprekken kom je via een helder stappenplan tot jouw motivatieprofiel. In twee interviews onderzoeken we op een compacte en gestructureerde wijze onderzoek wat jou motiveert. Daarbij komt aan de orde wat je boeit, wat je graag doet, onder welke omstandigheden je opbloeit en welke rol je bij voorkeur hebt. Vanuit het motivatieprofiel maak je in het laatste gesprek een vertaling naar de branche en het soort functie die bij je passen.

Resultaat: een concreet beeld van je beroepsmogelijkheden op basis van jouw kennis, ervaring en motivatie. Een motivatieprofiel helpt je om te kiezen welk werk bij je past en om jezelf richting mogelijke opdracht- en werkgevers helder te presenteren.

Doorlooptijd: 2 tot 4 weken

Kosten motivatieprofiel: neem contact op voor de prijs voor particulieren en zakelijke tarieven.

Ervaringen van anderen

  • “In eerste instantie keken we vooral naar de omstandigheden waarbij ik mij goed voel. Het mooie is dat de voorwaarden die voor mij belangrijk zijn, zoals afwisseling en zelfstandigheid, voor een groot deel terugkomen in mijn nieuwe werk.”
  • “Yolanthe luisterde goed, vroeg door en liet mij het werk doen. Dat gaf mij veel inzicht in mijn capaciteiten en in wat ik nu verder wil. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een nieuwe functie bij mijn huidige werkgever, die me enorm goed bevalt.”

Wat heb je eraan?

Een motivatieprofiel kan je gebruiken om:

  • jezelf als persoon helder te profileren in je curriculum vitae;
  • de manier waarop je je werkervaring toelicht af te stemmen op de functie die je ambieert;
  • te onderscheiden wat voor organisaties bij je passen en welke niet;
  • jezelf mondeling helder te presenteren in een netwerk- of sollicitatiegesprek;
  • te weten waar jij op moet letten bij organisaties/functies als je gaat netwerken of solliciteren: wat is er voor jou belangrijk?

Als vervolg om gericht te leren netwerken en solliciteren kan je kiezen voor het programma "Outplacement".