Kies voor jobmarketing als je zelf aan het stuur wil staan!

Jobmarketing is een proactieve benadering van de arbeidsmarkt, waarbij het initiatief bij jou ligt!

Netwerken, vanuit een heldere doelstelling en een uitgesproken curriculum vitae, vormt de sleutel. Netwerken en solliciteren zijn onmisbare vaardigheden in dit proces. Deze kan je door oefening eigen maken. Het gaat er om dat je goed voor de dag komt en tegelijk je eigenheid weet te behouden.

Aanpak: In deze fase van arbeidsmarktbenadering maak je jouw persoonlijke arbeidsmarktplan, vanuit een heldere doelstelling. Ook stel je een geprofileerd curriculum vitae op. Je brengt in beeld bij welke organisaties jij graag wil werken. Je leert verwoorden waar jij professioneel voor staat. Door te netwerken verken je je arbeidsmarkt, waarna je gericht verder netwerkt en solliciteert. Jobmarketing verhoogt je kans van slagen op de arbeidsmarkt, waarbij je het stuur in eigen handen neemt. Dan kan solliciteren zelfs een leuke bezigheid worden, die voldoening geeft.

Resultaat: Een doelgerichte en proactieve arbeidsmarktstrategie, met als gewenst resultaat een aantrekkelijke dan wel uitdagende nieuwe baan!

Kosten: neem contact op voor de prijs voor particulieren en de zakelijke tarieven.

Ervaringen van anderen

  • “Per 1 oktober heb ik een vaste aanstelling bij de gemeente als werkmatcher. Yes!!!!! Ik ben trots en dankbaar omdat ik nu echt de overstap van televisie naar deze sector heb gemaakt ondanks mijn leeftijd, 'de crisis' en mijn zwakke sociaal-juridische cv. Jij (en de boeken van Aaltje Vincent) hebben mij in een cruciale fase daar enorm bij geholpen. Heel hartelijk dank daarvoor!”

  • "Uiteindelijk ging ik sollicitatiegesprekken zekerder in. Had een beter idee van wat ik wilde weten, wat ik kon en vooral wat ik wilde. De gesprekken werden interessanter, doordat ik organisaties waar ik solliciteerde ook iets te bieden had en niet alleen maar iets (een baan) kwam halen. Ook was ik beter in staat mijn eigen verhaal te vertellen, dus niet wat ik dacht dat zij wilden horen. Na een half jaar vond ik mijn huidige baan, precies wat ik zocht en wilde.”

  • "Na bijna een jaar eenzaam solliciteren als 53-jarige was mijn vraag aan Yolanthe om mijn motivatie terug te vinden. Yolanthe stimuleerde mij om de vormgeving van mijn cv te vernieuwen en om met nieuw enthousiasme aan mijn persoonlijke presentatie te werken. In elk gesprek waren er nieuwe facetten te ontdekken of bekende facetten die weer eens van een andere kant bekeken werden. Ieder gesprek verliep even verfrissend. Uiteindelijk heeft het loopbaantraject een nieuwe baan opgeleverd, waar ik met hart en ziel in op kan gaan.”

Wat heb je eraan?

  • je legt het initiatief bij jezelf in plaats van je afhankelijk te maken van vacatures.
  • je gaat doelgericht en proactief te werk in plaats van reactief.
  • door het accent op netwerken te leggen geef je zelf richting aan de contacten die jij wilt leggen op de arbeidsmarkt.